جشنواره ملی “کمانک” رویدادی هنری برای کودکان ایرانی
معاون فرهنگی – هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره برگزاری جشنواره ملی “کمانک” در اصفهان گفت: این جشنواره در سطح ملی شامل نقاشی و مجسمهسازی کودکان ۴ تا ۱۲ ساله از سوی خانه کودک و اداره فرهنگی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان برگزار میشود.
علیرضا روحانی با بیان اینکه موضوع آثار ارسالی باید درخصوص اصفهان باشد افزود: سایز آثار نقاشی حداقل برگه آ ۳ و سایز آثار مجسمهسازی و تکنیک آثار ارسالی، آزاد است.
وی ادامه داد: علاقهمندان به شرکت در این جشنواره تا ۱۴ اسفند سالجاری مهلت دارند تا تصویر آثار خود را در وبسایت http://kamanak.esfahanfarhang.ir بارگذاری کنند که پس از داوری اولیه که ۱۵ اسفندماه انجام میشود، برگزیدگان آثار خود را به دبیرخانه جشنواره تحویل میدهند.
به گفته معاون فرهنگی-هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، نتایج داوری نهایی آثار در فروردین سال ۹۹ اعلام میشود و قرار است نمایشگاهی از این آثار نیز در اردیبهشت ماه ۹۹ مصادف با هفته فرهنگی اصفهان برپا شود.
وی درباره برگزاری جشنواره نقاشی و مجسمهسازی کمانک به صورت ملی گفت: با نمایندگیهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در بیشتر استانها ارتباط برقرار کرده و ضمن اعلام فراخوان این جشنواره در استانها، از کودکان سراسر کشور دعوت شده تا در جشنواره کمانک شرکت کنند.
روحانی تصریح کرد: هدف از برگزاری این جشنواره ملی این است که ببینیم دیدگاه و شناخت کودکان ایرانی نسبت به شهر اصفهان چیست و چگونه آن را در قالب هنر بیان میکنند.
معاون فرهنگی- هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: اصفهان پس از انتخاب به عنوان کاندیدای شهر دوستدار کودک از سوی یونیسف، اقداماتی را تعریف و طراحی کرد که جشنواره ملی کمانک نیز یکی از همین برنامههاست.
وی خاطرنشان کرد: این جشنواره منجر به افزایش مشارکت اجتماعی کودکان و پی بردن به نگاه آنها در مورد مسائل شهری، میراث فرهنگی و تاریخی میشود که در راستای تحقق اهداف شهر دوستدار کودک است.
روحانی افزود: به نفرات اول تا سوم جشنواره ملی نقاشی و مجسمهسازی کمانک به ترتیب سه، دو و یک میلیون تومان جایزه نقدی به همراه تندیس جشنواره و لوح تقدیر اهدا خواهد شد.
شهر دوستدار کودک، شهری است که نیازهای کودکان را در کانون توجه قرار داده و تلاشی در راستای توسعه، مناسبسازی و بسترسازی از منظر کالبدی، حقوقی، فرهنگی و اجتماعی شهر برای فعالیت کودکان است تا آنها نیز مانند سایر شهروندان منطبق با نیازهایشان بتوانند در شهر زندگی کنند.
شهر دوستدار کودک زمینهساز رشد و ارتقا ابعاد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی شامل امنیت، نشاط و سلامت کودکان است.
در حوزه خاورمیانه و شمال آفریقا، ایران سومین کشوری است که پس از امارات و اردن قصد پیوستن به شهرهای دوستدار کودک را دارد.
شهرهایی مانند اصفهان، سمنان، شیراز، رشت، کرمان، اراک و تبریز در نقشه یونیسف به رنگ قرمز درآمده و اقداماتی را در زمینه شهر دوستدار کودک انجام دهند که البته برخی از این شهرها مانند شیراز، سمنان و رشت حتی یک گام از اصفهان جلوتر هستند.
این شهرها بسیار سریعتر از اصفهان ساختار و اداره شهر دوستدار کودک را تشکیل داده و اقدامات خوبی را شروع کردهاند و به صورت جدی آن را دنبال میکنند.
سمنان و شیراز حامیان خوبی در زمینه شهر دوستدار کودک دارند و احتمال اینکه این دو شهر پیش از اصفهان به شبکه شهرهای دوستدار کودک بپیوندند زیاد است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.